Follow us

Μπακαλιάρος Σαγανάκι με Λεμόνι και Μουστάρδα

Ένας γρήγορος τρόπος να απολαύσεις τον μπακαλιάρο σε μία από τις νοστιμότερες συνταγές του. Ιδανικός μεζές για τσίπουρο.

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ

Υλικά

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό μπακαλιάρο

ξύσμα από 1 λεμόνι

1 κοφτή κ.σ. μουστάρδα

χυμό από 1 λεμόνι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γλ. ροζ πιπέρι

2 κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα φιλέτα του ψαριού και τα αλατίζουμε ελαφρά.

Τα βάζουμε σε πυρίμαχο ταψί.

Σε ένα φλιτζάνι χτυπάμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.

Μοιράζουμε το μίγμα πάνω στα φιλέτα και πασπαλίζουμε με το ροζ πιπέρι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 20'.

Τον σερβίρουμε πασπαλισμένο με τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ταιριάζει με βραστές πατατούλες και πράσινη σαλάτα.

Tip

Μπορούμε να προσθέσουμε και ½ φλιτζ. κάππαρη, για μεγαλύτερη ένταση στη γεύση. Η ίδια συνταγή γίνεται με οποιοδήποτε φρέσκο ή κατεψυγμένο ψάρι φιλέτο, ενώ μαγειρεύεται και στο τηγάνι, ακόμα πιο γρήγορα!

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.