Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό μπακαλιάρο
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κοφτή κ.σ. μουστάρδα
χυμό από 1 λεμόνι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. ροζ πιπέρι
2 κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα φιλέτα του ψαριού και τα αλατίζουμε ελαφρά.
Τα βάζουμε σε πυρίμαχο ταψί.
Σε ένα φλιτζάνι χτυπάμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
Μοιράζουμε το μίγμα πάνω στα φιλέτα και πασπαλίζουμε με το ροζ πιπέρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 20'.
Τον σερβίρουμε πασπαλισμένο με τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ταιριάζει με βραστές πατατούλες και πράσινη σαλάτα.
Tip
Μπορούμε να προσθέσουμε και ½ φλιτζ. κάππαρη, για μεγαλύτερη ένταση στη γεύση. Η ίδια συνταγή γίνεται με οποιοδήποτε φρέσκο ή κατεψυγμένο ψάρι φιλέτο, ενώ μαγειρεύεται και στο τηγάνι, ακόμα πιο γρήγορα!