Υλικά
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
2 γεμάτες κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένες
2 φλιτζ. φέτα σε τρίμματα
1 φλιτζ. κασέρι τριμμένο
1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
λίγο φρέσκο δυόσμο
λίγη φρέσκια ρίγανη
πιπέρι
καυτερό πιπέρι
σουσάμι και μαυροκούκι
1/2 κούπα λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1/2 κούπα ελιές ψιλοκομμένες
Για την κρέμα:
4 αυγά
1 κ.σ. πάπρικα
1 γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ.)
1 μεγάλο ποτήρι γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
2 κ.σ. σουσάμι
Εκτέλεση
Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας τα χωρίζουμε σε 2 ρολά και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες 1 εκ. πάχος με το μαχαίρι.
Ξεχωρίζουμε με τα χέρια μας τις λωρίδες ζύμης και αφήνουμε να ξεραθούν.
Τη μια στίβα για το κάτω μέρος της πίτας και τη 2η στίβα για το πάνω μέρος.
Τις ανακατεύουμε κατά διαστήματα ώστε να ανεβαίνουν στην επιφάνεια όλες οι κορδέλες και να ξεραίνονται.
Τις αφήνουμε στον αέρα μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα και το ταψί.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αβγά, το γιαούρτι, την πάπρικα, το γάλα εβαπορέ και το σουσάμι και τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη και έχουμε έτοιμη την κρέμα.
Αλείφουμε με βούτυρο ένα μεγάλο ταψί ( φούρνου το ταψί) και ρίχνουμε μέσα τα μισά φύλλα κρούστας (1η στίβα) ρίχνοντας λίγο πάνω στις κορδέλες το βούτυρο.
Ρίχνουμε μέσα τα τυριά, τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές, τη ρίγανη, το δυόσμο.
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κορδέλες, βάζουμε την υπόλοιπη μαργαρίνη ή βούτυρο.
Περιχύνουμε με την κρέμα την τυρόπιτα, πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροκούκι.
Αφήνουμε την τυρόπιτα για 1 ώρα να φουσκώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου στην πρώτη θέση από κάτω του φούρνου, πάνω κάτω αντιστάσεις.