Υλικά
700-800 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο, πλυμένο, κομμένο και στραγγισμένο καλά
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
2 φλιτζ. φέτα τριμμένη με τα δάχτυλά
1 φλιτζ. κασέρι ή κεφαλοτύρι τριμμένο
3-3 1/2 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο
1 1/2 φλιτζ. γάλα
αλάτι
πιπέρι
λάδι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια σε λίγο λάδι και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, τη φέτα, το τυρί τριμμένο, το γάλα και το σοταρισμένο σπανάκι, ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον προσθέτουμε στα υλικά.
Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα και ζυμώνουμε όλα μαζί σε μια ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια μας, αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μαλακή ζύμη που θα πλάθεται εύκολα.
Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε τρία ίσα κομμάτια, σε αλευρωμένη επιφάνεια πλάθουμε 3 ρολά.
Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και πλέκουμε μεταξύ τους τα ρολά σε κοτσίδα.
Με πινέλο λαδώνουμε τη ζυμαρένια μας κοτσίδα-σπανακόπιτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου να ροδίσει και να ψηθεί καλά.