Υλικά
700 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου (ή στήθος)
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. θυμάρι ξερό
αλάτι, πιπέρι
70 γρ. φιστίκι Αιγίνης
2 φρυγανιές
2 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
2 κ.σ. αλεύρι
σπορέλαιο για το τηγάνι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Πολτοποιούμε στο μούλτι το φιστίκι και τις φρυγανιές μέχρι να γίνουν σκόνη.
Βάζουμε το φιστίκι και τη φρυγανιά μαζί με το τυρί σε ένα μπολ, σε δεύτερο το αλεύρι και σε τρίτο τα αβγά.
Ζεσταίνουμε σε βαθύ κατσαρόλι σπορέλαιο, μέχρι τη μέση του σκεύους περίπου.
Περνάμε κάθε μπουκίτσα κοτόπουλου πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αβγό και μετά από το φιστίκι.
Τινάζουμε να φύγει το περιττό και τις τηγανίζουμε γυρνώντας τις από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.
Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε με μαγιονέζα. Αν είναι σπιτική, ακόμα καλύτερα!
Tip
Γίνονται και με αμύγδαλο ή φουντούκι. Μπορούμε να μαρινάρουμε το κοτόπουλο από την προηγούμενη και να το φυλάξουμε σε τάπερ στο ψυγείο.