Υλικά
250 γρ. καρότο τριμμένο
2 κ.γλ. κύμινο
100 γρ. φέτα τριμμένη
8 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 αβγά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά με πιρούνι τα αβγά με το αλεύρι, το κύμινο και 4 κ.σ. νερό, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
Προσθέτουμε τη φέτα, τα κρεμμυδάκια, το καρότο, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε ελαιόλαδο όσο να σκεπάζει τον πάτο του και το ζεσταίνουμε καλά.
Μόλις κάψει, ρίχνουμε κουταλιές από τον χυλό, σε απόσταση μεταξύ τους, και τις τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές.
Τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Tip
Με ένα ντιπ από γιαούρτι και ψημένες πιτούλες για σουβλάκι έχουμε ένα ολοκληρωμένο πεντανόστιμο γεύμα. Αν δεν σας αρέσει το κύμινο, βάλτε τριμμένο κόλιανδρο ή μπαχάρι.