Υλικά
1 μέτριο κουνουπίδι (1-1/2 κιλό)
1 μέτριο κρεμμύδι
σπανάκι (8-10 τούφες)
1 ποτηράκι κρασιού κόκκινο κρασί
λίγο λάδι
σάλτσα ντομάτα ή κονκασέ
αλατάκι
λίγο άσπρο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το κουνουπίδι και το χωρίζουμε σε μικρά μπουκετάκια.
Τρίβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε με το λάδι το οποίο πρέπει να καλύπτει τον πάτο της κατσαρόλας και λίγο παραπάνω (χρησιμοποιούμε νταβά).
Ρίχνουμε το κουνουπίδι και το τσιγαρίζουμε και αυτό για λίγο μαζί με το κρεμμύδι.
Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να σιγοβράσει για πολύ λίγο.
Στο μεταξύ πλένουμε το σπανάκι, κόβουμε κάθε φούντα σε δύο κομμάτια (πρέπει να είναι χοντροκομμένο για να ξεχωρίζει στην κατσαρόλα) και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε σάλτσα τόση ώστε το φαγητό μας να πάρει ένα ωραίο κόκκινο χρώμα.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι για να κατεβάσουν τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε τα ζουμιά τους και να ψηθεί το φαγητό με αυτά.
Μόλις δούμε ότι τα υλικά έχουν αποβάλει τα υγρά τους και το φαγητό καλύπτεται από αυτά μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα για να εξατμιστούν τα περιττά υγρά και να μείνει το φαγητό με το λαδάκι του, και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοψηθεί το φαγητό.