Υλικά
500 γρ. φρέσκα μανιτάρια (ασπρομανίταρα)
1 κούπα πλιγούρι
1 κρεμμύδι κομμένο
2 ντομάτες τριμμένες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη
1/2 φλιτζ. λάδι
1 κ.σ. μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
κόλιανδρο
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το πλιγούρι σε δυο κούπες χλιαρό νερό και το αφήνουμε περίπου 20 λεπτά να το τραβήξει.
Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με λίγο λάδι να βγάλουν τα υγρά τους και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το λάδι.
Τσιγαρίζουμε ελαφρώς και ρίχνουμε τη ντομάτα, την πιπεριά, το μαϊντανό, το κόλιανδρο και το αλατοπίπερο.
Αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και ρίχνουμε το πλιγούρι που έχουμε πρώτα σουρώσει.
Μόλις πιει τα πολλά υγρά, σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα, βάζουμε το καπάκι και το αφήνουμε λίγη ώρα, όπως κάνουμε και με το ρύζι.
Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε στη σάλτσα έναν κύβο λαχανικών για περισσότερη γεύση.