Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
3 μεγάλα κρεμμύδια
250 γρ. μπέικον
250 γρ. γραβιέρα τριμμένη
1 αυγό
1 γιαούρτι στραγγιστό
1 μικρή πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες
λίγα μανιτάρια, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τα βράζουμε για 10 λεπτά. Κατόπιν τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε καλά.
Αλείφουμε ένα πυρέξ με λίγο λάδι και στρώνουμε το φύλλο.
Απλώνουμε επάνω στη σειρά τα κρεμμύδια, το μπέικον ψιλοκομμένο, τα μανιτάρια και την πιπεριά και τέλος το τυρί.
Σε ένα μπoλ χτυπάμε το γιαούρτι με το αυγό και περιχύνουμε την τάρτα.
Διπλώνουμε τις άκρες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μισή ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.