Υλικά
1 φύλλο σφολιάτα
3 κ.σ. λάδι
350 γρ. κοτόπουλο - ψαχνό
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 αυγά χτυπημένα
150 γρ. τριμμένη γραβιέρα
2 κ.γ. ξερό βασιλικό
1 μεγάλο αυγό χτυπημένο με 3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο, μέχρι να αλλάξει χρώμα και να ροδίσει ελαφρώς.
Το αφαιρούμε, το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια.
Ανακατεύουμε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα αυγά και τη γραβιέρα σε ένα μπολ.
Αλατίζουμε και πιπερώνουμε. Ρίχνουμε το βασιλικό. Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια σε κύκλο με διάμετρο 32 εκ.
Το στρώνουμε σε μια φόρμα για τάρτες. Η φόρμα να έχει διάμετρο περίπου 28 εκ.
Το περίσσευμα γύρω-γύρω το στριφογυρίζουμε προς τα μέσα όμορφα για να σχηματίσουμε κόθρο.
Με ένα πιρούνι τρυπάμε ελαφρώς τον πάτο της ζύμης.
Απλώνουμε τη γέμιση μέσα. Χτυπάμε το αυγό με το γιαούρτι και περιχύνουμε το μείγμα από πάνω, έτσι ώστε να πάει παντού.
Ψήνουμε την τάρτα για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει.
Τη βγάζουμε, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και τη σερβίρουμε.