Υλικά
Για τη βάση:
35 γρ. κολοκυθόσπορους
125 γρ. αμύγδαλα
40 γρ. φουντούκια
100 γρ. κάστανα βρασμένα (βάρος καθαρισμένων)
75 ml λάδι ελαφρύ
1 κ.σ. πετιμέζι
λίγα φύλλα δεντρολίβανου
Για τα λαχανικά:
15 ντοματίνια
12 κρεμμύδια στιφάδου
3 μανιτάρια μεγάλα
1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την επικάλυψη:
60 γρ. φουντούκια ελαφρά ψημένα
2 σκελίδες σκόρδου
1 μεγάλη χούφτα βασιλικό
85 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ξεκινάμε ψήνοντας τους ξηρούς καρπούς στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 6-8 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν.
Πλένουμε, καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
Σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος βάζουμε όλα τα λαχανικά τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο το ξίδι και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε με μια κουτάλα, τα απλώνουμε και τα ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20-25 λεπτά ελέγχοντας να μην παραψηθούν αλλά να είναι τραγανά.
Βγάζουμε από το φούρνο κι αφήνουμε στην άκρη.
Όση ώρα ψήνονται τα λαχανικά φτιάχνουμε τη βάση της τάρτας.
Σε δυνατό μπλέντερ βάζουμε τους ψημένους ξηρούς καρπούς τα κάστανα, το πετιμέζι, το δεντρολίβανο, λίγο αλάτι και το λάδι. Χτυπάμε δυνατά μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που να κολλάει.
Σε μια λαμαρίνα ή ταψί στρώνουμε χαρτί ψησίματος (25x35 εκ. περίπου).
Ανοίγουμε τη ζύμη με τη βοήθεια μικρού πλάστη να απλωθεί σε όλο το χαρτί ομοιόμορφα. Για μεγαλύτερη ευκολία απλώνουμε και ένα χαρτί ψησίματος από πάνω και περνάμε τον πλάστη.
Το αφαιρούμε πριν βάλουμε τη βάση στο φούρνο.
Ψήνουμε τη βάση της τάρτας για 10 λεπτά μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια.
Σε μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά για τη επικάλυψη και χτυπάμε δυνατά, μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
Απλώνουμε πάνω από τη βάση της τάρτας τη σάλτσα βασιλικού και μοιράζουμε τα λαχανικά.
Γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.