Υλικά
Για τη ζύμη:
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
75 γρ. βούτυρο
150 ml γάλα
Για τη γέμιση:
250 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
200 γρ. κατίκι
150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
2 αυγά
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη ζύμη: Στον κάδο του μίξερ ή σε λεκάνη ζυμώματος κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Προσθέτουμε το βούτυρο και με τα δάκτυλά μας τρίβουμε ώστε να το ενσωματώσουμε στο αλεύρι.
Κάνουμε ένα λακουβάκι και προσθέτουμε το γάλα.
Ζυμώνουμε με τα χέρια μας σε λεκάνη μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη.
Σε ελαφρά βουτυρωμένη ταρτιέρα (24 εκ.) απλώνουμε τη ζύμη με τη βοήθεια μικρού πλάστη, έτσι που να καλυφτούν και τα πλαϊνά τοιχώματα της.
Τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι.
Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ βάζουμε: κατίκι, τα 3/4 από την κεφαλογραβιέρα, τη μουστάρδα, τα αυγά, το δυόσμο και τα 3/4 από τα κομμένα ντοματίνια.
Νοστιμίζουμε με πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε το μείγμα πάνω από τη ζύμη.
Απλώνουμε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας και τοποθετούμε τα υπόλοιπα ντοματίνια πάνω από τη γέμιση με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο κάτω ράφι του φούρνου για 35 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και σερβίρουμε με μια σαλάτα.