Follow us

Ψάρι Φιλέτο σε Φορμάκια ή Φόρμα

Μία νόστιμη συνταγή που γίνεται με μπακαλιάρο ή οποιοδήποτε άλλο ψάρι που επιθυμείτε.

ΨΑΡΙ ΦΙΛΕΤΟ

Υλικά

2 φιλέτα μπακαλιάρο καλά ξαρμυρισμένο

2 αυγά μεγάλα

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 γρ. γάλα

150 γρ. τυρί τριμμένο

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

λίγο άνηθο

λίγο μαιντανό

πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το ψάρι.

Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό, τον άνηθο, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τρίβουμε το τυρί.

Σε ένα μπολ φτιάχνουμε έναν πηχτό χυλό με το αλεύρι, τα αυγά και το γάλα.

Ανακατεύουμε στο χυλό όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και γεμίζουμε 12 φορμάκια για κέικ ή μια μεγάλη φόρμα, καλά λαδωμένη.

Βάζουμε γέμιση σε κάθε φορμάκι, ή αδειάζουμε στη φόρμα.

Ψήνουμε για 40 λεπτά, περίπου.

Επίσης...

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Σουπιές Γιουβέτσι

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.