Υλικά
1 βαζάκι αποφλοιωμένη και ξεφλουδισμένη ντομάτα
200 γρ. ζάχαρη
1 λεμόνι
Εκτέλεση
Αποστραγγίζεις τη ντομάτα και αφαιρείς τους σπόρους.
Την βάζεις σε μία κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και τον χυμό του λεμονιού.
Bράζεις για περίπου 40' σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά.
Όταν το μείγμα αποκτήσει υφή μαρμελάδας, σερβίρεις πάνω σε φρυγανισμένη φέτα ψωμιού (ιδανικά μπαγκέτα).
Tip
Μπορείς επίσης να κάνεις το ίδιο με ντοματίνια και να πλαισιώσεις με μπουράτα.