Υλικά
700 γρ μοσχάρι (μπούτι ή ποντίκι και ζητάμε από το χασάπη να το κόψει σε μικρά κομμάτια)
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
2 λεμόνια
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
λάδι
Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα.
Αφού ζεσταθεί λίγο βάζουμε το κρέας μαζί με τις δύο σκελίδες σκόρδο (ολόκληρες δεν τις κόβουμε) και το κρεμμύδι ολόκληρο και αυτό.
Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει έτσι για 20 λεπτά περίπου (δεν προσθέτουμε το νερό ακόμα γιατί ήδη θα βγάζει το κρέας).
Βράζουμε νερό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μέχρι να σκεπάσει το φαγητό.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή σχετική φωτιά για 1 1/2 ώρα ακόμα. 5 λεπτά πριν κλείσουμε το φαγητό μας προσθέτουμε τη ρίγανη και το χυμό από τα δύο λεμόνια.