Υλικά
500 γρ. σπαγγέτι
3-4 ώριμες ντομάτες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
6 σκελίδες σκόρδο
μία χούφτα φύλλα βασιλικού
αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
Τοποθετείτε τις ντομάτες σε ένα μεγάλο, βαθύ ταψί, αφού τις έχετε πλύνει καλά.
Προσθέτετε σε αυτές το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το μαύρο πιπέρι και αρκετό αλάτι.
Βάζετε το ταψί στο φούρνο για 1-1,5 ώρα μέχρι οι τομάτες να γίνουν μαλακές και κολλώδεις.
Βγάζετε από το φούρνο και τις πολτοποιείτε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Ιδανικά χρησιμοποιήστε μπλέντερ χειρός.
Διατηρήστε το μείγμα ζεστό.
Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό - al dente.
Στραγγίξτε τα.
Ρίξτε τα στο μπολ με την ντομάτα και ανακατέψτε καλά.
Σερβίρετε με μπόλικα φύλλα βασιλικού.