Υλικά
1/2 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σας
1 σκελίδα σκόρδο
1 φλ. τσ. γάλα
1 κλαδάκι μαντζουράνα
250 γρ. καρύδια
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
40 γρ. ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού
40 γρ. τριμμένο τυρί
30 γρ. κουκουνάρια
αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε την ψίχα του ψωμιού κομμένη σε κυβάκια και τους ρίχνουμε το γάλα να τα μουλιάσουν.
Όταν η ψίχα μαλακώσει καλά, τη στραγγίζουμε και την αφήνουμε στην άκρη, κρατώντας το γάλα από το ψωμί.
Ρίχνουμε τα καρύδια στο μίξερ (ακόμη καλύτερα σε γουδί, το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο) μαζί με το κουκουνάρι, το σκόρδο, το τυρί και το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε και τη μαλακωμένη (και καλά στραγγισμένη) ψίχα ψωμιού, και τη μαντζουράνα.
Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο-λίγο από το γάλα όπου μούλιασε το ψωμί.
Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι μία δεμένη, ομοιογενής σάλτσα.
Βράζετε και σουρώνετε τα ζυμαρικά, ενσωματώνοντας σε αυτά τη σάλτσα.