Υλικά
5 φλ. τσ. χυλοπίτες χωριάτικες
1/2 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό
1-2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι ντοματοχυμό
1 ξύλο κανέλας
1 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι μαύρο
νερό 3-4 δάκτυλα πάνω από τις χυλοπίτες
ξερή μυζήθρα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα να ζεσταθεί.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδομέχρι να μαραθεί.
Μετά τσιγαρίζουμε ελαφρά, για 1-2 λεπτά, μαζί και τις χυλοπίτες για να αρωματιστούν και να θωρακιστούν, να μη λασπώσουν.
Προσθέτουμε το ντοματοχυμό, το νερό μέχρι τα 3 δάκτυλα πάνω από τις χυλοπίτες.
Τέλος, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το ξύλο κανέλας.
Σκεπάζουμε και βράζουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας για να μη μας κολλήσουν.
Σερβίρουμε και πασπαλίζοντας με ξερή μυζήθρα.