Υλικά
200 γρ. αρνίσιο κιμά
1 κ.γ. κάρι σε σκόνη
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. αλάτι kosher
1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 ψωμάκια brioche
2 κ.σ. κατσικίσιο τυρί
1/2 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
προαιρετικά toppings: μαρούλι, κρεμμύδι, αγγούρι σε φέτες
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεις με τα χέρια σου τον κιμά με τα μπαχαρικά και σχηματίζεις το μπιφτέκι.
Το μαγειρεύεις με ελάχιστο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, ψήνοντας για 4'/πλευρά, σε δυνατή φωτιά.
Ψήνεις ελάχιστα τα ψωμάκια.
Χτίζεις το burger, τοποθετώντας στην κάτω φέτα το αβοκάντο, με το μπιφτέκι επάνω του.
Από πάνω μπαίνουν αρχικά το κατσικίσιο τυρί και τα υπόλοιπα toppings.