Υλικά
1200 γρ. μοσχάρι (ελιά)
3 μέτρια κρεμμύδια
3/4 φλ. τσ. ελαιόλαδο
4-5 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες ή ανάλογο κονκασέ
2 κ.σ. πελτέ
5 μοσχοκάρφια
1/2 ποτήρι του νερού κόκκινο κρασί
3 σκελίδες σκόρδο
1/3 κ.γ. πιπέρι
6-7 κόκκους μπαχάρι
1 ξύλο κανέλα
1 φύλλο δάφνης
1 κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι
2 ποτήρια νερό
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, κόβουμε τα καθαρισμένα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες, το σκόρδο και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα να σοταριστούν.
Προσθέτουμε το κρέας κομμένο σε μικρά κομματάκια, το αλάτι-πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και τον πελτέ.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπαχάρι, την κανέλα, τη δάφνη, τα μοσχοκάρφια, το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να γίνει το κρέας πολύ μαλακό και να μείνει με τη σάλτσα του.
Σερβίρουμε με πατάτες ή με πουρέ ή με ρύζι ή με μακαρόνια.