Υλικά
200 γρ. φέτα
250 γρ. μανιτάρια
4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
κόκκινο ξηρό κρασί
λίγο λάδι
βούτυρο λιωμένο
1 κιλό αρνάκι σε κύβους
1 πακέτο φύλλο κρούστας
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα κρεμμύδια στο τηγάνι να σοταριστούν με το λάδι και τη ζάχαρη.
Σε ένα άλλοτηγάνι με καπάκι σοτάρουμε τους κύβους του αρνιού, και μόλις ροδίσουν τους σβήνουμε με κρασί.
Στρώνουμε πάνω στο κρέας τα καραμελωμένα κρεμμύδια, χωρίς να ανακατέψουμε.
Κλείνουμε το καπάκι του τηγανιού και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση -αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη κρασί.
Μετά από 3-4 λεπτά βάζουμε τα μανιτάρια κι άλλο κρασί, αλάτι, ρίγανη και μπόλικο πιπέρι.
Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 15 λεπτά περίπου.
Σβήνουμε το μάτι και κατεβάζουμε τη γέμιση από τη φωτιά.
Ρίχνουμε την τριμμένη φέτα και το γιαούρτι.
Ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Κόβουμε το φύλλο κρούστας στα τέσσερα και γεμίζουμε το κάθε κομμάτι με μία κουταλιά της σούπας γέμιση.
Τυλίγουμε τα ρολά και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Αλείφουμε τα μπουρέκια με βούτυρο ή λίγο λάδι για να μην καούν στο ψήσιμο και τα βάζουμε στο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.