Υλικά
1 κιλό λαιμό αρνιού
300 γρ. σιτάρι αποφλοιωμένο
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ποτηράκι του κρασιού λάδι ή 2 κ.σ. βούτυρο
πιπέρι κόκκινο
αλάτι
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε το σιτάρι σε νερό από το προηγούμενο βράδυ.
Πλένουμε το κρέας, το βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό και το βράζουμε, ξαφρίζοντας το.
Όταν ψηθεί, βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα.
Ρίχνουμε το σιτάρι στο ζωμό και το βράζουμε μέχρι να ψηθεί και να λιώσει.
Στο μεταξύ ξεκοκαλίζουμε το κρέας και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Ροδίζουμε τα κρεμμύδια στο βούτυρο και τα ρίχνουμε μαζί με το κρέας.
Αφού πάρουν 2-3 βράσεις κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά.
Χτυπάμε με ξύλινη κουτάλα το φαγητό μέχρι να γίνουν χυλός το σιτάρι και το κρέας.
Πασπαλίζουμε με πιπέρι ή κόκκινο πιπέρι και σερβίρουμε.