Υλικά
5 ντομάτες μεγάλες
3 πιπεριές πράσινες
2 μελιτζάνες
2 κρεμμύδια, τριμμένα
1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
ρύζι για γεμιστά (10 κ.σ.)
2 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο (μπόλικο)
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το εσωτερικό από τις μελιτζάνες, τις πιπεριές και τις ντομάτες.
Κόβουμε τις πατάτες.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε σε αρκετό λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε τη μελιτζάνα και τις πιπεριές.
Προσθέτουμε το ρύζι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι.
Όταν έχουν ψηθεί καλά ρίχνουμε τις ντομάτες μέχρι να βράσουν.
Γεμίζουμε τις ντομάτες, πιπεριές και μελιτζάνες.
Και ρίχνουμε νερό στο τηγάνι που το φυλάμε για αργότερα.
Τα βάζουμε σε ένα ταψί και ρίχνουμε και το νερό από το τηγάνι. Ψήνουμε για 1 1/2 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.