Υλικά
5 ντομάτες για γέμισμα
5 πιπεριές για γέμισμα
2 φιλέτα ψάρι (πέρκα)
10 κ.σ. ρύζι για γεμιστά
1 κρεμμύδι μεγάλο
1/2 πιπεριά πράσινη
1-2 καρότα
1-2 κολοκυθάκια
μαϊντανό
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
7-8 πατάτες
3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
λίγη φρυγανιά τριμμένη
λάδι
Εκτέλεση
Πλένουμε και αδειάζουμε από το εσωτερικό τις ντομάτες και τις πιπεριές.
Ξεπλένουμε το ψάρι και το κόβουμε σε κομματάκια.
Τρίβουμε στον τρίφτη το κρεμμύδι, τα καρότα και τα κολοκυθάκια.
Ψιλοκόβουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες και τη 1/2 πράσινη πιπεριά.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λάδι και ρίχνουμε το ψάρι, το κρεμμύδι, τα καρότα, τα κολοκυθάκια και τη 1/2 πράσινη πιπεριά.
Προσθέτουμε το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, το εσωτερικό της ντομάτας και το μαϊντανό.
Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν όλα μαζί για 2-3 λεπτά ενώ ανακατεύουμε συνεχώς.
Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα γεμιστά και τα βάζουμε σε ταψί.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε στα 4, τις προσθέτουμε στο ταψί και τις αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε στο ταψί αρκετό λαδάκι.
Σε μια κούπα με νερό έχουμε διαλύσει 3 κ.σ. πελτέ και το προσθέτουμε και αυτό στο ταψί. Αν χρειάζεται προσθέτουμε ακόμα λίγο νεράκι.
Πασπαλίζουμε τα γεμιστά με λίγη τριμμένη φρυγανιά.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς.