Υλικά
1 κιλό μπάμιες
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
2 φλιτζ. τσαγιού ταχίνι
1 φλιτζ. τσαγιού νερό
2 πιπεριές σε κύβους
2 μέτριες πατάτες σε κύβους (προαιρετικά)
1 φλιτζ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε μία κούπα νερό, όχι να βράσει, το ρίχνουμε στο ταχίνι λίγο λίγο ανακατεύοντας για να διαλυθεί.
Πλένουμε τις μπάμιες καλά, τις καθαρίζουμε προσεκτικά, βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα τα κρεμμύδια, σκόρδο, μπάμιες, πιπεριές και πατάτες για 15 λεπτά σε σιγανή φωτιά να μαραθούν.
Ρίχνουμε το ταχινόζουμο (ταχίνι, νερό), το μαϊντανό, το αλατοπίπερο και τη σάλτσα ντομάτας, βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 20 λεπτά.
Μεταφέρουμε τις μπάμιες σε ταψάκι και τις ψήνουμε στο φούρνο 15-20 λεπτά, ώσπου να πιάσει κρούστα το φαγητό.
Σερβίρουμε ζεστό.
Συνοδεύουμε με φρέσκο ζεστό ψωμί και μπόλικο τυρί φέτα.