Υλικά
1 κιλό φρέσκα φασολάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
5 πιπεριές κέρατο ολόκληρες
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 μεγάλες ώριμες τριμμένες ντομάτες
1 κ.γ. ζάχαρη
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 αυγά
250 γρ. φέτα σπασμένη σε κομματάκια
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μαραθεί.
Ρίχνουμε τα φασολάκια και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.
Αλατίζουμε, προσθέτουμε τη ντομάτα, το σκόρδο και τη ζάχαρη.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα φασολάκια να σιγο-μαγειρευτούν για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και να απορροφήσουν τα υγρά τους.
Ενδεχομένως, να χρειαστεί να προσθέσουμε στη διαδικασία 1 φλιτζ. νερό (αν χρειαστεί).
Μόλις μαλακώσουν, ρίχνουμε το μαϊντανό, ανακατεύουμε.
Σπάμε προσεχτικά μάτια τα αυγά σε τρύπες που θα σχηματίσουμε ανάμεσα στα φασολάκια, ρίχνουμε τη φέτα και αλατοπιπερώνουμε τα αυγά.
Σκεπάζουμε με το καπάκι και σερβίρουμε μόλις ψηθούν τα αυγά και λιώσει η φέτα.