Υλικά
1 κιλό αρακά
2 πατάτες
1 κρεμμύδι
1 κ.γ. σκόρδο σκόνη
500 ml σάλτσα ντομάτας
1 κ.γ. αλάτι χοντρό
φρέσκο πιπέρι
1/2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και καθαρίζουμε τις πατάτες.
Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και αφήνουμε να κάψει.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πατάτες και σοτάρουμε.
Προσθέτουμε τον αρακά, ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαλακώσει ο αρακάς.
Όταν αρχίζει να αλλάζει χρώμα, ρίχνουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα.
Αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς και να μειώσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με φρέσκο πιπέρι.