Υλικά
8-10 κολοκυθάκια σε φέτες
1-2 μέτριες μελιτζάνες σε φέτες, κάθε φέτα κομμένη στη μέση
6 μέτρια καρότα σε φέτες
3 πιπεριές Φλωρίνης σε λωρίδες ή κύβους
1 πράσινη πιπεριά σε λωρίδες ή κύβους
1/2 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. θυμάρι
1/4 φλ. λάδι
αλάτι
πιπέρι
Για την κρέμα:
250 γρ. ανθότυρο λιωμένο με πιρούνι
1 γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
50 ml λάδι
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες, τα καρότα, πιπεριά πράσινη, τη ρίγανη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα πυρέξ απλώνουμε το μισό μείγμα από καρότα, μελιτζάνες και κολοκυθάκια-πιπεριά και ισιώνουμε την επιφάνεια.
Απλώνουμε από πάνω τις πιπεριές και μετά το υπόλοιπο μείγμα από κολοκυθάκια-μελιτζάνες.
Περιχύνουμε με το λάδι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.
Χτυπάμε με πιρούνι τα υλικά της κρέμας και απλώνουμε απάνω στο φαγητό μας, συνεχίζουμε το ψήσιμο ακόμη 15 λεπτά να ροδίσει η επιφάνεια.