Υλικά
1 χωριάτικο λουκάνικο, κομμένο σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 ντομάτα μεγάλη, ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι τραχανά
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου ζεστό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
γιαούρτι και πάπρικα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε το λουκάνικο σοτάρουμε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα και από τις 2 μεριές.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 ακόμη λεπτά.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ζωμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 15 λεπτά.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, κομμένη σε κύβους, το αλάτι και το πιπέρι.
Δυναμώνουμε πάλι τη φωτιά και ρίχνουμε τον τραχανά.
Βράζουμε για 5-10 λεπτά, ανάλογα πως θέλουμε τον τραχανά (αν το θέλουμε πιο νερουλό προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα).
Σερβίρουμε με μία κουταλιά γιαούρτι στη μέση και πάπρικα.