Υλικά
1 μεγάλο χωριάτικο λουκάνικο, κομμένο σε φέτες
2 καρότα, χοντροκομμένα
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 μικρές ντομάτες, ή ανάλογο κονκασέ
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
1/3 του νεροπότηρου ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1/2 φλιτζ. τσ. κριθαράκι
Εκτέλεση
Βάζουμε το λουκάνικο στην κατσαρόλα σκέτο να αρχίσει να μαγειρεύεται για να βγάλει το λίπος του και όταν πάρει λίγο χρώμα προσθέτουμε το λάδι.
Προσθέτουμε το καρότο και αφήνουμε λίγο να τσιγαριστεί καλά και το κρεμμύδι.
Όταν γυαλίσει το κρεμμύδι σβήνουμε με το κρασί.
Περιμένουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τη ντομάτα.
Τρίβουμε τον πελτέ στον πάτο της κατσαρόλας και προσθέτουμε το νερό, περίπου 1 1/2 ποτήρι.
Αλατοπιπερώνουμε.
Όταν έχει μαγειρευτεί το καρότο και είναι μαλακό ρίχνουμε και το κριθαράκι.
Ανακατεύουμε συνέχεια να μην κολλήσει, προσθέτοντας αν χρειάζεται λίγο νεράκι για να παραμείνει η σούπα όπως τη θέλουμε.