Υλικά
4-5 μεγάλα πράσα
2 μεγάλες πατάτες, τριμμένες
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
70 γρ. βούτυρο αγελάδος
1 αυγό
1-2 λεμόνια
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
λίγο κύμινο
1 κύβο λαχανικών
νερό (περίπου 4 λίτρα)
Εκτέλεση
Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες και το κρεμμύδι με το σκόρδο σε μικρά κομματάκια.
Στην κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε λίγο το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο και το πιπέρι.
Μετά από λίγο προσθέτουμε το νερό, το αλάτι, το κύμινο και το κύβο.
Τα βράζουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε τη λεπτοτριμμένη πατάτα.
Το ξαναβράζουμε πάλι για άλλα 10 λεπτά.
Στο τέλος το αυγοκόβουμε και περιχύνουμε το φαγητό.