Υλικά
500 γρ. σπανάκι
500 γρ. ανθότυρο
2 αυγά
100 γρ. αλεύρι
150 γρ. τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
2 καρότα ψιλοκομμένα
100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το σπανάκι.
Το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για αρκετά λεπτά μέχρι να μαραθεί.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το σπανάκι να κρυώσει.
Το αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον ανθότυρο, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, το τριμμένο ψωμί, το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε σε μικρές μπάλες και τις βάζουμε σε ένα ταψί.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 2 λίτρα νερό, ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και τα κολοκυθάκια βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια και τα αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά από τη στιγμή που θα ανέβουν στην επιφάνεια του νερού.
Τα σερβίρουμε με την τριμμένη γραβιέρα.