Υλικά
1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο μπούτι, κομμένο σε μπουκιές
1/2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1/2 κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
1/2 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
1/2 κούπα κρασί λευκό
χυμό λεμονιού
ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
6 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. μουστάρδα
1/2 κ.γ. άνηθο ή μαιντανό
2 κ.γ. ξίδι λευκό
αλάτι
πιπέρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι να καλυφθεί καλά ο πάτος και βάζουμε στη φωτιά να ζεσταθεί καλά.
Ρίχνουμε μέσα τις μπουκιές χωρίς να χαμηλώσουμε τη θερμοκρασία.
Οι μπουκιές θα αρχίσουν να παίρνουν χρώμα μετά από 7-10 λεπτά διότι θα βγάλουν αρκετά υγρά.
Όταν χάσει τα υγρά του ρίχνουμε πάπρικα, μπαχάρι, κανέλα, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά για 1-2 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί, ξύνοντας και τον πάτο του τηγανιού, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, λίγο ακόμα ελαιόλαδο (αν χρειάζεται) και χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε τις μπουκιές για 10 λεπτά.
Για τη σάλτσα γιαουρτιού, απλά ανακατεύουμε όλα τα υλικά.