Υλικά
¾ του πακέτου χυλοπίτες
1 ψαρονέφρι σε μπουκιές
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 πιπεριές Φλωρίνης σε καρεδάκια
2 κολοκυθάκια σε καρεδάκια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
15 ντοματίνια σε ροδέλες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες, μαζί με το πράσινο μέρος
1 κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
1 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ή βασιλικό ψιλοκομμένο (ή ξερή ή φρέσκια ρίγανη)
150 γρ. φέτα χοντροσπασμένη
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις χυλοπίτες σε άφθονο αλατισμένο νερό και τις στραγγίζουμε.
Κρατάμε ½ φλιτζάνι από το νερό όπου έβρασαν.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το ψαρονέφρι, ανακατεύοντας συνεχώς, μαζί με το μίγμα μπαχαρικών.
Προσθέτουμε τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.
Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Ρίχνουμε στο τηγάνι τις χυλοπίτες, την πάπρικα, τη φέτα και τον μαϊντανό μαζί με το νερό από το βράσιμο των μακαρονιών και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να μελώσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με πιπεράκι.
Tip
Για να βγει το ψαρονέφρι τρυφερό, μην το παραψήσετε! Είναι έτοιμο σε ελάχιστα λεπτά. Γίνεται και με φιλέτο κοτόπουλο, αλλά και με οποιοδήποτε κοντό ζυμαρικό.