Υλικά
Για τη ζύμη:
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κ.γ. αλάτι
170 γρ. κρύο βούτυρο σε πολύ μικρά κομματάκια
1 αυγό χτυπημένο
4-5 κ.σ. κρύο νερό
για τη γέμιση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέας και υλικά της αρεσκείας σας, χωρίς περιορισμό
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα βαθύ μπολ το αλεύρι με το αλάτι, προσθέτουμε το αυγό και ρίχνουμε το βούτυρο.
Το βούτυρο το ενσωματώνουμε ελαφρώς, πιέζοντας με 2 πιρούνια προς αντίθετη κατεύθυνση 3 με 4 φορές.
Η ζύμη δεν θα είναι ομοιογενής, μπορεί κάποιο κομμάτι βουτύρου να φαίνεται,αλλά δεν μας πειράζει.
Τα κομμάτια που είναι σκόρπια θα τα ενώσουμε με το νερό, το οποίο θα ρίχνουμε κουταλιά, κουταλιά.
Θα πάρουμε δηλαδή τα κομμάτια της ζύμης και με τη βοήθεια του νερού θα τα πιέσουμε απλώς μεταξύ τους χωρίς να ζυμώσουμε.
Τυλίγουμε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση.