Υλικά
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
1/3 φλιτζ. γάλα
2 αυγά
2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και κάτι επιπλέον, για τη φόρμα του κέικ
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη
2 κολοκύθια μεγάλα τριμμένα
1 κ.γ. αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα τρία πρώτα υλικά.
Σε μια λεκανίτσα, τοποθετούμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι-πιπέρι.
Ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπολ στη λεκανίτσα και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και τα τριμμένα κολοκύθια.
Παίρνουμε μια στενόμακρη φόρμα για κέικ και αφού τη λαδώσουμε, την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, και όταν τοποθετήσουμε τη φόρμα, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία, στους 180 βαθμούς, για μια ώρα.
Δοκιμάζουμε με ένα ξύλινο καλαμάκι ή πιρούνι, εάν είναι στεγνό, το βγάζουμε από το φούρνο και σε λίγο, το ξεφορμάρουμε.