Υλικά
250 γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια
1 μεγάλο αυγό ή δυο μικρά
80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1/2 κ.γ. αλάτι
1 πρέζα μπούκοβο
ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό το μπρόκολο, προσέχοντας να μην παραβράσει.
Το στραγγίζουμε πάρα πολύ καλά.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και με ένα πιρούνι ή σύρμα τα ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε και τα κομμάτια από το μπρόκολο και το σπάμε με ένα πιρούνι σε μικρότερα κομμάτια, χωρίς όμως να το πολτοποιήσουμε.
Με ένα πιρούνι ομογενοποιούμε καλά το μείγμα.
Σε τηγάνι που έχουμε σε μέτρια φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο ίσα ίσα να καλύψει τον πάτο και σε αυτό ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Αφαιρούμε τις φριτούρες από το τηγάνι και τις αφήνουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.