Υλικά
Για τη ζύμη:
500 γρ. αλεύρι
170 γρ. βούτυρο
2 αυγά
λίγο αλάτι
Για τη γέμιση:
1 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι
2 αυγά
3-4 πράσα
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
150 γρ. κασέρι, τριμμένο
100 γρ. φέτα, τριμμένη στο χέρι
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά σε σφιχτή ζύμη.
Ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο και απλώνουμε σε ταρτιέρα.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να παγώσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες.
Σε φαρδύ τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε.
Προσθέτουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε ελαφρά να μαραθούν.
Αποσύρουμε από το μάτι και αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε τα τυριά.
Χτυπάμε τα αυγά ελαφρώς και προσθέτουμε το γιαούρτι.
Ανακατεύουμε και αδειάζουμε στο τηγάνι, ανακατεύοντας καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα στη μισοψημένη τάρτα.
Ψήνουμε ως να ροδίσει η επιφάνεια της τάρτας στους 180 βαθμούς.