Υλικά
1 μπρόκολο περίπου 1/2 κιλό
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 1/2 κούπα γραβιέρα τριμμένη
2 αυγά
1 έτοιμη ζύμη κουρού
αλάτι
πιπέρι
λίγο μοσχοκάρυδο
λίγη φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση
Πλένουμε και βράζουμε το μπρόκολο, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
Το στραγγίζουμε και το πολτοποιούμε σε ένα βαθύ σκεύος με ένα πιρούνι.
Χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
Προσθέτουμε τη 1 κούπα τριμμένο τυρί και κρατάμε το υπόλοιπο για το τέλος.
Ανακατεύουμε όλα μαζί με τα μπαχαρικά.
Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα 28εκ. και στρώνουμε την έτοιμη ζύμη.
Τρυπάμε παντού την επιφάνεια με ένα πιρούνι για να μην φουσκώσει στο ψήσιμο.
Αδειάζουμε το μείγμα με το μπρόκολο πάνω από τη ζύμη και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και τη φρυγανιά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.