Υλικά
1 μεγάλο κουνουπίδι κομμένο σε μπουκετάκια μικρά
λάδι
αλάτι
πιπέρι
κανέλα
μπαχάρι τριμμένο
2 φύλλα δάφνης
1 2-3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 πατάτες καθαρισμένες
4 καρότα καθαρισμένα
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα όχι πολύ ψιλά
1 κ.γ. κουρκουμά
1 κρασοπότηρο νερό
Εκτέλεση
Τρίβουμε στο ρεντέ τα καρότα, τις πατάτες.
Αφήνουμε στην άκρη.
Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το κουρκουμά και σοτάρουμε για 2 λεπτά. έπειτα προσθέτουμε το κουνουπίδι και σοτάρουμε άλλα 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον πελτέ ντομάτας, δαφνόφυλλα, μπαχάρι, κανέλα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τα καρότα και τις πατάτες.
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε ένα ποτηράκι του κρασιού νερό.
Βράζουμε σε σιγανή φωτιά ως να φύγουν τα πολλά υγρά, να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το κουνουπίδι.