Υλικά
Για τη ζύμη:
280 γρ. αλεύρι
1/2 κ.γ. αλάτι
150 γρ. παγωμένη μαργαρίνη
80 γρ. τυρί τριμμένο
Για τη γέμιση:
450 γρ. μπρόκολο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
100 γρ. μανιτάρια κομμένα στα δύο ή στα τέσσερα (ανάλογα το μέγεθος)
1 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. στραγγισμένο καλαμπόκι (κονσέρβας)
4-5 κ.σ. τυρί κρέμα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το υλικά της ζύμης με 8 κουταλιές σούπας νερό και ζυμώνουμε σε μαλακιά ζύμη.
Την αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένη για 1 ώρα.
Πλένουμε και κόβουμε το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια.
Το βάζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει για 5 λεπτά και το στραγγίζουμε.
Σε ένα τηγάνι αφήνουμε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια 2-3 λεπτά να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το μπρόκολο, τα μανιτάρια, το καλαμπόκι και το τυρί κρέμα.
Ανακατεύουμε.
Με τη μισή ζύμη ανοίγουμε φύλλο να καλύψουμε τον πάτο από ένα στρογγυλό ταψί, που έχουμε προηγουμένως καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 30 λεπτά.
Αδειάζουμε τη γέμιση των λαχανικών στο ταψί και αλείφουμε το ψημένο φύλλο στις άκρες με νερό.
Ανοίγουμε ένα δεύτερο ίδιο φύλλο και σκεπάζουμε τη πίτα πιέζοντας την άκρη του στις βρεγμένες άκρες του ψημένου φύλλου.
Αλείφουμε την επιφάνεια με χτυπημένο αυγό και βάζουμε το ταψί ξανά στο φούρνο για άλλα 25’, μέχρι να ροδίσει.