Υλικά
900 γρ. μπρόκολο και κουνουπίδι
3 πατάτες (περίπου 600 γρ.)
200 γρ. τυρί τριμμένο (γραβιέρα και διάφορα κίτρινα)
2 κ.σ. τυρί κρέμα
4 κ.σ. γάλα
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. λάδι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το κουνουπίδι και το μπρόκολο.
Θέλουμε τα μπουκετάκια τους μόνο, τα οποία ξεχωρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια (αν θέλουμε κόβουμε μικρά μικρά κομμάτια και τα καθαρισμένα κοτσάνια).
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και αυτές.
Μαγειρεύουμε τα λαχανικά (όλα μαζί) για 15 λεπτά.
Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο σε λίγο λαδάκι να τσιγαριστεί.
Προσθέτουμε το γάλα και μετά από λίγο το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε να λιώσει.
Προσθέτουμε και το μισό από το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε να γίνει κρέμα.
Βάζουμε σε πυρέξ τα λαχανικά, τα αλατοπιπερώνουμε καλά, ρίχνουμε το βασιλικό και το δυόσμο και προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα.
Ανακατεύουμε να πάει παντού.
Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και βάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά.