Υλικά
1 κουνουπίδι (1 κιλό περίπου) σε μικρές φουντίτσες
500 γρ. πατάτες σε κύβους
3 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
1 φλιτζ. λάδι
1 1/2 φλιτζ. χυμό ντομάτας
αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν καλά και να γίνουν διάφανα.
Σε ταψί ή πυρέξ βάζουμε το κουνουπίδι, τις πατάτες, τα κρεμμύδια όπως είναι με το λάδι τους, το χυμό ντομάτας, το αλατοπίπερο και το υπόλοιπο λάδι και ανακατεύουμε καλά.
Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου 1 1/2 ώρα.