Υλικά
1 κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής, 1-1,5 κιλό
1 κ.σ. αλάτι kosher
1 κ.γ. μαύρο πιπέρι σε κόκκους
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
1 κ.γ. καπνιστή ή πικάντικη πάπρικα
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζεις σε ένα μπολ το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, το καγιέν και την πάπρικα και τα χτυπάς με ένα γουδοχέρι ώστε να γίνουν λεπτή σκόνη.
Κρατάς το 1/3 αυτής τη σκόνης και με την υπόλοιπη τρίβεις το κοτόπουλο σε κάθε του σημείο.
Το αφήνεις σε θερμοκρασία δωματίου για 30-45'.
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200°C και βάζεις το κοτόπουλο να ψηθεί για 5-7' ανά πλευρά.
Το βγάζεις, του προσθέτεις το ελαιόλαδο και την υπόλοιπη σκόνη.
Το ξαναβάζεις στο φούρνο και το ψήνεις στους 200–225°C.
Tip
Κατά το σερβίρισμα μπορείς να το γαρνίρεις με δεντρολίβανο και να το πλαισιώσεις με πικάντικη μαγιονέζα ή οποιαδήποτε καυτή σάλτσα.