Υλικά
1/2 κιλό φακές
1/2 κιλό πανσέτα χοιρινή ψιλοκομμένη
2 καρότα ψιλοκομμένα
2 πράσα ψιλοκομμένα
φύλλα δάφνης
αλάτι
πιπέρι
3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο τη πανσέτα και την ροδίζουμε.
Την αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα πράσα ψηλοκομμένα και το σκόρδο.
Ρίχνουμε και τη πανσέτα και ανακατεύουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις φακές να πάρουν μια βράση.
Πετάμε το πρώτο νερό και ξεπλένουμε με ζεστό νερό.
Ρίχνουμε τη φακές στην πρώτη κατσαρόλα και ρίχνουμε ζεστό νερό αλάτι και πιπέρι, τα καρότα και τα φύλλα δάφνης.
Βράζουμε μέχρι να χυλώσουν.