Υλικά
1 κουνουπίδι
3 καρότα
1 κούπα τυρί τριμμένο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
βασιλικό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 αυγά
1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
3 κεσεδάκια γιαούρτι
λίγο άνηθο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
αλάτι
πιπέρι
λάδι
1/2 λεμόνι
Εκτέλεση
Βράζουμε το κουνουπίδι και τα καρότα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Αφού βράσει το κουνουπίδι και τα καρότα τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε.
Τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά τα πολτοποιούμε με ένα πιρούνι ή με αυτό που κάνουμε της πατάτες πουρέ.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το αλεύρι λίγο λίγο ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Βάζουμε στο τηγάνι ελαιόλαδο να κάψει και με το κουτάλι ρίχνουμε μέσα μια γεμάτη κουταλιά από το μείγμα και μόλις τηγανιστούν και από τις δυο μεριές τα βάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το λάδι.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα γιαούρτι: Ρίχνουμε τα γιαουρτάκια σε ένα μπολ βάζουμε τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα αλάτι, πιπέρι λίγο λάδι και το χυμό από το λεμόνι ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.