Υλικά
1/2 κιλό μακαρόνια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2-3 κ.σ. βούτυρο
φρέσκο θυμάρι
φρέσκο βασιλικό
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
1/2 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
λίγη φέτα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
Για το τουρλού:
1 μελιτζάνα σε κύβους
1 πιπεριά σε κύβους
3 κολοκυθάκια σε κύβους
4 κ.σ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το βούτυρο και προσθέτουμε τα μυρωδικά.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε κι αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράζει, για 20 λεπτά και μέχρι να δέσει.
Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε με το υπόλοιπο βούτυρο τα λαχανικά.
Κατεβάζουμε τα σοταρισμένα λαχανικά από τη φωτιά και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα της ντομάτας.
Ανακατεύουμε και τα διατηρούμε ζεστά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά.
Σερβίρουμε σε πιάτα, πασπαλίζοντας με λίγη τριμμένη φέτα και επιπλέον ψιλοκομμένο βασιλικό.