Υλικά
1/2 κιλό χυλοπίτες χωριάτικες
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
Για τη σάλτσα:
250 γρ. φέτα
1 1/2 κουταλάκι ρίγανη
5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ. κουκουνάρι
1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα βασιλικού ή μαϊντανού
Για το γαρνίρισμα:
ψιλοκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό (κρατάμε λίγο από τη σάλτσα)
μυζήθρα τριμμένη
Εκτέλεση
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις χυλοπίτες, μέχρι να κρατάνε λίγο.
Τις στραγγίζουμε και τις ανακατεύουμε με 1 κουταλιά λάδι για να μην κολλήσουν.
Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για τη σάλτσα.
Αν το μείγμα που θα προκύψει είναι πολύ πηχτό το αραιώνουμε με 2- 3 κουταλιές νερό από αυτό που έβρασαν οι χυλοπίτες.
Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τις χυλοπίτες καλά, σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με άφθονο τυράκι.