Υλικά
750 γρ παϊδάκια αρνίσια
αλάτι
πιπέρι
Για τη μαρινάδα:
1 λεμόνι (το ξύσμα και τον χυμό του)
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. δεντρολίβανο
1/4 κ.γ. θυμάρι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κ.γ. μέλι
Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
1 γιαούρτι στραγγιστό
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
θυμάρι
ξύσμα λεμονιού
αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο και φαρδύ σκεύος ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας.
Απλώνουμε σε μία στρώση, τα παϊδάκια και τα ανακατεύουμε με τη μαρινάδα, ώστε να καλυφτούν καλά.
Τα αφήνουμε στο ψυγείο, για 3 ώρες περίπου, γυρίζοντάς-τα 1-2 φορές.
Βγάζουμε τα παϊδάκια από τη μαρινάδα, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο γκριλ.
Όσο ψήνονται, τα αλείφουμε με τη σουρωμένη μαρινάδα, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
Μπορούμε να τα ψήσουμε, αραδιασμένα σε ένα ταψί στο φούρνο, περιχυμένα με τη σουρωμένη μαρινάδα.
Σερβίρονται πολύ ζεστά. με τη σάλτσα γιαουρτιού, που έχουμε ετοιμάσει ανακατεύοντας τα υλικά.
Καλύτερα να την ετοιμάσουμε νωρίτερα και να την αφήσουμε στο ψυγείο, για να δέσουν τα αρώματά της.