Υλικά
8-10 κολοκυθάκια σε φέτες
2 μέτριες μελιτζάνες σε φέτες, κάθε φέτα κομμένη στη μέση
6 μέτρια καρότα σε φέτες
3 πιπεριές Φλωρίνης σε λωρίδες
1 πράσινη πιπεριά σε κύβους
1/2 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. θυμάρι
1/4 φλιτζ. λάδι
αλάτι
πιπέρι
Για την κρέμα:
250 γρ. ανθότυρο λιωμένο με πιρούνι
1 γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
4 κ.σ. λάδι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο δοχείο, βάζουμε τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες, τα καρότα, πιπεριά πράσινη, τη ρίγανη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα πυρέξ απλώνουμε τα μισά λαχανικά και ισιώνουμε την επιφάνεια.
Απλώνουμε από πάνω τις πιπεριές και μετά το υπόλοιπο μείγμα από κολοκυθάκια-μελιτζάνες.
Περιχύνουμε με το λάδι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Χτυπάμε με πιρούνι τα υλικά της κρέμας και απλώνουμε πάνω στο φαγητό, συνεχίζοντας το ψήσιμο ακόμη 15λεπτά, να ροδίσει η επιφάνεια.