Υλικά
Για τους μαραθοκεφτέδες:
1/2 κιλό φρέσκο μάραθο
200 γρ. φέτα τριμμένη
3 αυγά
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια (ή ένα ξερό κρεμμύδι) ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
2 κ.σ. γιαούρτι
4 κ.σ. αλεύρι
1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα
αλεύρι για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
2 κ.σ. ταχίνι
1 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι
1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό
1/2 λεμόνι (το χυμό του)
λίγο ξύσμα λεμονιού
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ,ψιλοκόβουμε το μάραθο και τα κρεμμυδάκια.
Ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφριά.
Βάζουμε λίγο λάδι στα χέρια μας, μην μας κολλήσει το μείγμα και πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε κανονικό μέγεθος.
Πασπαλίζουμε με αλεύρι και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά.
Όταν τα βγάζουμε από το τηγάνι τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε βάλει χαρτί κουζίνας, για να απορροφήσει το περιττό λάδι.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα γιαουρτιού ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα και σερβίρουμε.